Sykling er godt for kroppen, lommeboka og miljøet!

I løpet av de siste årene har det vært stor utbygging av sykkelveier og sykkelfelt i norske byer, men likevel er det mange som heller tar bilen eller kollektivtransport til jobb. Mange er ikke klar over alle fordelene sykling til jobb og skole medfører – i denne artikkelen har vi prøvd å samle et par punkter vi mener er de beste grunnene til å ta sykkelen fatt.

Fysisk aktivitet

Verdens Helseorganisasjon (WHO) anbefaler at man gjennomfører minst tretti minutter med fysisk aktivitet hver dag. For mange føles det som et ork å komme seg på treningsstudio eller å ta en joggetur etter en lang dag på jobb. Dersom du heller tar sykkelen til og fra jobb kommer du deg frem i tide samtidig som du får den daglige trimmen. Gitt at man har en god sykkel, så er sykling også langt bedre for kroppen enn jogging på asfalt.

Forskning viser at litt fysisk aktivitet hver dag senker stressnivået, det gir bedre søvn og gir mange positive fordeler utover treningen. Når man følger med på noe så intenst er det morro å satse på favorittlaget, dette kan du gjøre med Unibet euro betting.

Spar penger og tid

Det koster litt å komme i gang med sykling, men når de første kostnadene er betalt er det ingen løpende kostnader. Hvor mye du ønsker å bruke på syklingen er helt opp til deg selv, men vi anbefaler at man kjøper en god sykkel når man først skal komme i gang. En god sykkel vil være lettere å bruke og by på mindre trøbbel. For de fleste betyr dette en god hybridsykkel med gode bremser. Husk også at du trenger en god lås, lys og en hjelm. Alt i alt trenger ikke dette å koste mye og det vil nesten alltid være billigere enn å kjøre til jobb. Man kan komme langt med et budsjett på fem til ti tusen kroner. For å gjøre et ekstra godt kjøp kan det være lurt å kjøpe sykkelen på høsten året før du tenker å begynne, da er nemlig sykkelsesongen i sportsbutikkene over og det er ofte gode kampanjer.

Sykling er også svært effektivt. Ofte kommer man seg raskere fra dør til dør enn ved bruk av bil eller buss. Med sykkelen trenger man ikke å stå i fast i kø i rushtrafikken og man behøver heller ikke å vente på en forsinket og full buss. Dette avhenger selvsagt av infrastrukturen der du bor og hvor lang du må sykle. En distanse på ti til femten kilometer er en veldig overkommelig sykkeldistanse og vil ta deg rundt tre kvarter i et forholdsvis rolig tempo. Mange bruker lengre tid enn dette på å komme seg til jobb med bil når man regner med tiden det tar å stå i kø samt å finne parkering.

Spar miljøet

Byene våre sliter hvert eneste år med lokal luftforurensning. På grunn av diverse værfenomen blir giftige utslipp fra biler, båter og industri sittende fast inne i bykjernen. Ikke bare gjør dette luftkvaliteten dårlig for alle og enhver – det er også mange som blir svært syke.

Luftforurensning er en ting, men store byer sliter også med lydforurensning. Hvert eneste år utvikler mange depresjon og hørselsproblemer som følge av den konstante støyen som finnes i byene våre. Dersom flere begynner å sykle vil vi kunne redusere støynivået i bykjernen betydelig.

Vi håper du er litt mer overbevist om å ta sykkelen fatt etter å ha lest alle fordelene!